Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@09:24:49 GMT

اعلامیه حقوق بشر اسلامی تلاشی برای ابراز هویت اسلامی

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۵۴۸۸۳

اعلامیه حقوق بشر اسلامی تلاشی برای ابراز هویت اسلامی

کارشناس مسائل سیاسی گفت: اعلامیه حقوق بشر اسلامی در واقع تلاشی از سوی جامعه اسلامی برای ابراز هویت اسلامی خود در سطح بین‌المللی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، حقوق بشر همواره از موضوعاتی بوده که کشورهای استعمارگر و صاحب قدرت از آن به عنوان حربه‌ای برای سلطه بر کشورهای دیگر در طول تاریخ استفاده کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



14 مرداد 1369 (مصادف با 5 آگوست  1990 میلادی) به بعد بعنوان روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی نام گرفته و در تقویم کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی جای گرفته است.

*اصول و حقوق بشر به نحو کامل‌تر و بهتر در اسلام وجود دارد

محمد احمدی کارشناس مسائل سیاسی با  مقایسه اعلامیه حقوق بشر اسلامی و اعلامیه جهانی حقوق بشر به ویژگی‌های بارز این اعلامیه اشاره و اظهار کرد:اعلامیه جهانی حقوق بشر از همان ابتدا با رد موضع‌گیری دولت‌های اسلامی و اندیشمندان اسلامی مواجه شد، چون این اعلامیه در مواردی با احکام اسلامی کاملا مغایر بود، مانند حق آزادی مذهب و حق تغییر آن.

وی افزود: پس از مدتی تحت فشار جامعه جهانی و تبلیغات وسیع به نفع حقوق بشر و مقبول افتادن اعلامیه مذکور در سطح دنیا برخی از متفکران جهان اسلام با پذیرش اصول اعلام شده در اعلامیه جهانی درصدد تطبیق آنها با موازین اسلامی برآمدند و کوشیدند ثابت کنند که این اصول و حقوق به نحو کامل‌تر و بهتری در اسلام وجود دارد.

این کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: متفکران جهان اسلام بعدها با الگوگیری از اعلامیه حقوق بشر بر آن شدند اصول و قواعد حقوق بشر را از متون اسلامی در آورده و آن را به صورت متنی مدون به جامعه جهانی ارائه دهند.

احمدی به نقاط اشتراک اعلامیه حقوق بشر اسلامی با اعلامیه جهانی حقوق بشر اشاره و اظهار کرد: اعلامیه حقوق بشر اسلامی همانند اعلامیه جهانی حقوق بشر بر شرافت و کرامت ذاتی انسان تکیه کرده و برخی حقوق لازم الرعایه را احصاء کرده است که باید آنها را به رسمیت شناخت و در مقام اعمال و اجرای آنها برآمد.

وی افزود: برخی از اصولی که به عنوان حقوق آزادی‌های اساسی در اعلامیه جهانی حقوق بشر آمده در این اعلامیه نیز آمده است.

*ممنوعیت استعمارگری و حق مبارزه با آن

این کارشناس مسائل سیاسی به نقص‌های اعلامیه جهانی حقوق بشر اشاره و خاطرنشان کرد: برخی از حقوقی که در اعلامیه جهانی حقوق بشر نیامده، در اعلامیه اسلامی مورد توجه و تصریح قرار گرفته است؛ مثل ممنوعیت استعمارگری و حق مبارزه با آن یا حق مقابله با تجاوز به حیات انسان و نیز حق زندگی در محیط پاک و دور از مفاسد اخلاقی و داشتن امنیت دینی علاوه بر امنیت‌های مربوط به جان و خانواده و ناموس و نیز اشاره به لزوم حفظ حرمت انسان حتی پس از حیات او و محترم شمردن جنازه او.

احمدی با بیان اینکه یکی از ارزشمندترین خصایص اعلامیه حقوق بشر اسلامی توجه به نکاتی است که در اعلامیه جهانی بدان توجه نشده است، افزود: این اعلامیه با حمایت از حقوقی که بی‌تردید در زمره حقوق مسلم بشر قرار دارند ولی در اعلامیه جهانی مورد غفلت واقع شده‌اند، جایگاه خود را به عنوان اعلامیه‌ای با مضامین بدیع در مقابل جهانیان به اثبات رساند و ارزش و اهمیت حقوق بشر در دین اسلام را نمایان کرد.

وی افزود : اعلامیه مذکور با ممنوع شناختن استعمار و استعمارگری حق مبارزه با این موضوع را برای همه افراد بشر قائل شده است و به صراحت انواع گوناگون استعمار را به عنوان بدترین نوع بردگی تحریم می‌کند.

*تمام دولت‌ها و ملت‌ها موظف به یاری رساندن به قربانیان استعمار

این کارشناس مسائل سیاسی گفت: اعلامیه حقوق بشر اسلامی حق رهایی و تعیین سرنوشت را برای تمامی ملت‌هایی که از استعمار رنج می‌برند به رسمیت شناخته و تمام دولت‌ها و ملت‌ها را موظف به یاری رساندن به قربانیان استعمار در جهت نابودی این پدیده مخرب دانسته است.

احمدی ضمن انتقاد از برخورد دوگانه کشورهای مدعی حامی حقوق بشر اظهار کرد: به طور مثال عربستان سعودی با نقض حقوق انسان‌های بی گناه در یمن و کشتار غیرنظامیان بخصوص  کودکان به جهان می گوید که یک کشور به ظاهر اسلامی حتی به اصول تفکری و اعلامیه اسلامی خویش نیز پایبند نیست و نمی تواند عضوی قابل اطمینان از جامعه ملل باشد.

وی افزود:اقدمات گروه‌های تروریستی مورد حمایت کشورهای غربی و مرتجع عربی منطقه در سوریه، افغانستان، عراق،لیبی و نیجریه همه از مصادیق برخورد دوگانه کشورهای مدعی حقوق بشر است که در قبال جنایات آنان سکوت کردند.

*اعلامیه حقوق بشر اسلامی  تلاشی برای ابراز هویت اسلامی

این کارشناس مسائل سیاسی در پایان خاطرنشان کرد: در مجموع می‌توان گفت اعلامیه حقوق بشر اسلامی در واقع تلاشی از سوی جامعه اسلامی برای ابراز هویت اسلامی خود در سطح بین‌المللی و بیان دیدگاه‌ها و نظرات این دین الهی درخصوص حقوق انسان‌ها است.

به گزارش بلاغ، اعلامیه حقوق بشر اسلامی در برخی موارد برتری‌هایی نسبت به اعلامیه جهانی حقوق بشر دارد و در برخی موارد همانند اعلامیه جهانی بر شرافت و حیثیت و کرامت ذاتی انسان تاکید می‌کند اما بارزترین نکته این است که اعلامیه حقوق بشر اسلامی با تاکید بیشتر به کرامت انسانی ویژگی‌های متفاوت‌تری دارد که می‌تواند به عنوان یک الگوی جهان‌شمول در این حوزه مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۵۴۸۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارشناس یمنی: وعده صادق، شکستن مستحکم‌ترین قلعه جهان بود

«سلیم المنتصر»، کارشناس یمنی در ویدئویی تحلیلی به پیامدهای منطقه‌ای و بین‌المللی عملیات وعده صادق جمهوری اسلامی ایران علیه رژیم صهیونیستی و تأثیرات آن در تغییرات معادلات بازدارندگی به‌سود محور مقاومت پرداخته است. - اخبار بین الملل -

به گزارش سایت عربی خبرگزاری تسنیم، «سلیم المنتصر»، کارشناس یمنی در ویدیوی تحلیلی به بررسی ابعاد و پیامدهای عملیات وعده صادق در واکنش به حمله رژیم اشغالگر قدس به کنسولگری ایران در دمشق می‌پردازد.

 

.

 

المنتصر عملیات «وعده صادق» جمهوری اسلامی ایران را حق مشروع و پاسخی طبیعی از سوی ایران به جنایت شنیع رژیم صهیونیستی در هدف قراردادن کنسولگری کشورمان در دمشق دانست و افزود: «در حمله هوایی رژیم صهیونیستی برخی از فرماندهان بزرگ محور مقاومت به شهادت رسیدند و این پاسخ واجب بود.»

وی ادامه داد: عملیات وعده صادق باعث خوشحالی مردم یمن شد و عزت، کرامت و احترام ملت‌های اسلامی را بین دیگر ملت‌های جهان احیا کرد و عیدی واقعی برای همه آزادگان جهان بود. حتی یهودیان ضدصهیونیست در سراسر جهان بعد از این عملیات ابراز شادمانی کردند و از آن حمایت کردند.

المنتصر با اشاره به نسل‌کشی اسرائیلی‌ها در نوار غزه گفت: «این عملیات مبارک در عین حال سیلی محکمی به صورت صهیونیست‌ها بود و آنها را ناچار به درخواست کمک از آمریکا، انگلیس و متحدانشان ساخت، متحدانی که می‌کوشیدند اسرائیل را به مستحکم‌ترین قلعه جهان تبدیل کنند اما هیچ‌کدام از سامانه‌های دفاعی غربی نتوانستند از رژیم صهیونیستی حفاظت کنند.»

وی ادامه داد: بسیاری از موشک‌ها و پهپادهای ایرانی با دقت به اهداف اصابت کردند و حتی به‌اعتراف مقامات رژیم صهیونیستی باعث تخریب گسترده و کشته و زخمی شدن ده‌ها نفر از نظامیان صهیونیست شدند.

 

سردبیرالاخبار: عملیات «وعده صادق» قدرت ایران را ثابت کردحماس: عملیات «وعده صادق» یک پاسخ راهبردی به اشغالگران بود

 

این عملیات پیام روشنی برای آمریکا داشت که در صورت جنگ مستقیم با جمهوری اسلامی ایران، تمام پایگاه‌های آمریکا در سرتاسر خاورمیانه به‌آسانی هدف حمله موشک‌ها و پهپادهای ایرانی قرار خواهند گرفت و سامانه‌های پدافند هوایی توان مقابله با آنها را نخواهند داشت و حتی اگر آمریکا دست به اقدام حماقت‌باری بزند، تاوان بسیار سنگینی متحمل خواهد شد.

انتهای پیام/+

دیگر خبرها

  • کارشناس یمنی: وعده صادق، شکستن مستحکم‌ترین قلعه جهان بود
  • نقش زنان در معنابخشی به زندگی خانوادگی و اجتماعی
  • برگزاری ۱۴ دوره جشنواره شعر رضوی در استان خوزستان
  • تشکیل ائتلاف جهانی نخبگان دانشگاهی برای کمک به احقاق حق مردم فلسطین
  • تشکیل ائتلاف جهانی نخبگان دانشگاهی برای کمک به احقاق حق مردم فلسطین
  • برگزاری ۱۴ دوره جشنواره شعر رضوی در خوزستان
  • دانشگاه حضرت معصومه(س) باید به عنوان یک هویت مستقل بماند
  • آمریکا هزینه سنگینی برای بی حیایی دختران ایرانی در نظر گرفته است
  • هویت پوشالی صهیونیست‌ها در مقابل ایمان و قدرت موشکی ایران فروریخت
  • خلیج فارس جزو هویت ملی ایران