Web Analytics Made Easy - Statcounter

بعداز اتمام جنگ جهانی دوم و در سال ۱۹۴۸ میلادی در جهت رسیدن به کرامت انسانی برای ملت‌ها و توسعه و تثبیت صلح در سطح جهان و از آن جا که ضروری بود که از حقوق بشر با حاکمیت قانون حمایت و در جهت برقراری نظمی نوین و فراگیر در جهان اعلامیه جهانی حقوق بشر که بر گفته از اساسی‌ترین حقوق انسان‌ها می‌باشد و از آموزه‌های اساتید بزرگ علم حقوق همچون جان لاک و منتسکیو بوده است، تنظیم گردید و به تایید کشور‌های عضو سازمان ملل متحد رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  ابوالفضل مجیدی* - حقوقدان

مفاد اعلامیه مذکور به صورتی کامل و کارشناسی تهیه گردیده است که اجرا صحیح آن، حقوق اساسی انسان‌ها را تضمین می‌نماید.
اعلامیه مذکور سندی مهم و اساس تهیه دیگر اسناد حقوقی تهیه شده در عرصه بین المللی گردید. در راستای اجرایی شدن مفاد آن میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و میثاق بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در سال ۱۹۶۶ میلادی تهیه گردید و همچنین اساسنامه دادگاه بین المللی کیفری و اساسنامه سازمان یونسکو و دیگر اسناد مهم حقوقی نیز با در نظر گرفتن اعلامیه موصوف تهیه گردیده است.
از موعد تهیه این سند مهم بین المللی بیش از ۷ دهه می‌گذرد. جامعه جهانی همواره به دنبال اجرایی شدن مفاد آن بوده است لیکن علیرغم ادعای کشور‌های مختلف بر اجرایی نمودن آن متاسفانه شاهد نقض مکرر حقوق بشر در اقصی نقاط جهان بوده ایم.
نکته مهم آنست که متاسفانه ابزار و نهاد‌هایی که می‌بایست از این نقض مکرر حقوق اساسی بشریت جلوگیری و خودداری نمایند نیز همچنان ناکارآمد و منفعلانه می‌باشد.
از تخریب میراث فرهنگی و آثار باستانی ارمنیان در منطقه نخجوان توسط کشور آذربایجان که مصداق تخریب آثار فرهنگی و میراث باستانی می‌باشد، تا نقض حقوق اقلیت‌های دینی و مذهبی و آزادی عقاید توسط کشور یکجانبه گرای چین، نقض حقوق اقلیت نژاد کرد و محروم نمودن ایشان از حداقل حقوق انسانی توسط کشور ترکیه، حملات یکجانبه و تجاوز ارتش ترکیه به خاک کشور‌های عراق و سوریه بدون وجود مجوز بین المللی یا دفاع ازتجاوز به خاک، سرکوب‌های بی رحمانه مردم معترض به سیاست‌های نادرست دولت‌های شان در اقصی نقاط جهان تا انهدام هواپیمای مسافربری و همچنین کشتار گسترده و سلب تابعیت و مالکیت برای قبیله روهینگیا توسط دولت میانمار و عدم توجه کشور‌های مختلف به هشدار‌های مکرر نهاد‌های دانشگاهی و مدنی درخصوص تغییرات اقلیمی و تخریب محیط زیست در کره زمین طی سال‌های اخیر در اقصی نقاط جهان بوقوع پیوسته است که همگی نقض آشکار حقوق بشر بوده اند و هیچگونه اقدام موثری در جهت جلوگیری یا برخورد با اقدامات مذکور صورت نگرفته است.
تصمیمات شورای امنیت سازمان ملل متحد، رفتار شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد، اقدامات یونسکو و دیگر ارکان بین المللی که طبق اساسنامه‌ی خود دلیل و هدف تشکیل شان رعایت صلح و دوستی و برقراری مفاد اعلامیه جهانی حقوق بشر می‌باشد همگی جای تامل دارد.
آنچه مشخص است از موعد تهیه و تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر نزدیک به ۷۵ سال می‌گذرد. اعلامیه‌ای که تنظیم کنندگان آن به نحوی تنظیم نموده اندکه مفاد آن مبین حقوق اساسی انسان‌ها بوده و بعد از گذشت دهه‌ها همچنان قابل بهره برداری و به روز می‌باشد و لیکن علیرغم سرعت پیشرفت‌های متعدد در حوزه‌های فنی و IT و پزشکی متاسفانه در این حوزه پیشرفت کند بوده است.
اگر جنبش حفاظت از محیط زیست و مقابله با تغییرات اقلیمی خانم گرتاگوتنبرگ طی دو سال اخیر در سطح جامعه جهانی مورد استقبال قرار می‌گیرد یا اقدامات دیگر غیردولتی و مردمی و خودجوش نیز مورد استقبال ملت‌ها قرار می‌گیرد، این‌ها همگی به علت ناکارآمدی یا منفعلانه برخورد نمودن نهاد‌های بین المللی در حوزه حقوق بشر می‌باشد؛ لذا انتظار جامعه جهانی پیشرفت رعایت حقوق اساسی انسان‌ها و برخورداری ملت‌ها از مفاد عنوان شده در اعلامیه جهانی حقوق بشر می‌باشد و چنانچه نهاد‌ها و سازمان‌های رسمی تشکیل شده بین المللی نتوانند این مهم را تحقق بخشند، خود ملت‌ها و مردم جهان با استفاده از ابزار شبکه‌های اجتماعی و تشکل‌های مدنی با تکرار خواسته‌های خود و همبستگی جهانی بین ملت‌ها می‌بایست دولت‌ها و نهاد‌های بین المللی را مجبور به حرکت‌های موثر و به دور از مصلحت اندیشی‌های سیاسی نمایند.
در سال ۲۰۲۰ با توجه به درگیری همه جوامع در جهان با بیماری کرونا، مجددا این پیام در سراسر جهان منعکس می‌گردد که سرنوشت همه جوامع به همدیگر مرتبط و متصل است و برای برقراری صلح در کشور و سرزمین خود می‌بایست صلح و آرامش را در دیگر کشور‌های جهان بخواهیم.
تنها خواسته ملت‌های جهان برقراری صلح، احترام به کرامت و شخصیت انسان‌ها و رعایت مساوات برای همگان می‌باشد که به طور کامل و دقیق در اعلامیه جهانی حقوق بشر عنوان شده است و تا رسیدن به این مهم نیز فاصله‌ای کم در انتظار است.

                                                                                    *ابوالفضل مجیدی- نویسنده، حقوقدان و مدرس دانشگاه   ______________________________ بیشتر بخوانید: سازمان ملل خواستار توقف تحریم های ایران شد مقر سازمان ملل در نیویورک بسته شد لینک کوتاه: asriran.com/0031SG

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: حقوق بشر اعلامیه جهانی حقوق بشر حقوق اساسی بین المللی سازمان ملل انسان ها نهاد ها ملت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۸۵۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وحدت رویه ملی و جهانی علیه رژیم منحوس صهیونیستی

امام جمعه رشت با تاکید بر اینکه در مجامع بین المللی علیه صهیونیست کودک کش غاصب، وحدت رویه ملی و جهانی شکل گرفته است، گفت: زوال شکست پذیری رژیم منحوس صهیونیستی در مجامع بین المللی نزدیک شده و به زودی نابود خواهد شد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آیت الله رسول فلاحتی در آئین عبادی سیاسی نماز جمعه این هفته رشت با گرامیداشت هفته کار و کارگر و نشست صمیمی کارگران با رهبر معظم انقلاب اظهار کرد: ۱۴ میلیون کارگر در کشور در حال فعالیت بوده که به احتساب خانواده‌های آنان حدود نیمی از جمعیت کشور را جامعه کارگری تشکیل داده است.


وی با بیان اینکه زندگی مردم با تولیدات کارگران عجین است افزود: ارمغان تولید برای کشور ثروت است وثروت نیز رفاه به بار می‌آورد بنابراین توجه به رفاه، آسایش و آرامش جامعه کارگری لازم و ضروری است.


امام‌جمعه رشت با اشاره به سالروز شهادت آیت الله مطهری و ایام بزرگداشت مقام معلم تصریح کرد: دورنگری در آثار علامه شهیدمطهری در تاریخ مشهود است چرا که شهیدمطهری از عالمان برجسته تاریخ ایران و اسلام شناسی زبده‌ای بود که هنوز اندیشه‌های او می‌تواند پاسخگوی شبهات روز باشد.


به گفته فلاحتی اگر کسی یک دوره آثار شهیدمطهری را مطالعه کندمی‌تواند اسلام شناس شده و توانایی پاسخگویی به شبهات روز را بدست بیاورد
وی با اشاره به سفر رئیس جمهور به پاکستان گفت: بدخواهان درصدد بودند تا به خاطر جرایم گروهک‌ها مرز‌های ایران و پاکستان ملتهب باشد لذا عمده هدف سفر رئیس جمهور ایران رفع این التهابات ۲ کشور بوده که تفاهم نامه‌هایی دراین زمینه صورت گرفت.


امام‌جمعه رشت با تاکید بر اینکه در مجامع بین المللی علیه صهیونیست کودک کش غاصب، وحدت رویه ملی و جهانی شکل گرفته است، افزود: زوال شکست پذیری رژیم منحوس صهیونیستی در مجامع بین المللی نزدیک شده و به زودی نابود خواهد شد، لذا به زودی شاهد شاهد نابودی رژیم منحوس صهیونیستی در جغرافیای تاریخ اسلام خواهیم بود

دیگر خبرها

  • نظم جایگزین چین و آن چه آمریکا باید از آن بیاموزد
  • عربستان به جای «داووس» میزبان مجمع جهانی اقتصاد شد
  • تشکیل ائتلاف جهانی نخبگان دانشگاهی برای کمک به احقاق حق مردم فلسطین
  • تشکیل ائتلاف جهانی نخبگان دانشگاهی برای کمک به احقاق حق مردم فلسطین
  • ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم
  • فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود
  • کره شمالی: بدترین وضعیت حقوق بشر در جهان را در آمریکا داریم
  • همه چیز درباره ثبت اختراع در سطح جهانی یا پتنت بین‌المللی
  • مسابقات بین المللی کشتی فرنگی نوجوانان جام صفوی در اردبیل
  • وحدت رویه ملی و جهانی علیه رژیم منحوس صهیونیستی